Brezel - covrigi nemtesti

de Dnelutza in Piine, 21 Feb 2010 | 17502 vizualizari

 

Reteta am descoperit-o pe un blog italian

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina (250 g faina manitoba si 250 g faina 0)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 7 g sare
  • 7 g zahar
  • 180 ml apa calduta
  • 80 g unt 
  • 100 g bicarbonat
  • un galbenus de ou (optional)
  • sare mare, din cea care se pune la muraturi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brezel - covrigi nemtesti:

Cernem cele doua tipuri de faina (cred ca merge si cu faina normala), adaugam untul topit dar sa fie rece, zaharul iar pe urma drojdia pe care o dizolvam in apa calduta. Dam drumul la robot /la masina de piine si framintam, iar cind s-au amestecat bine ingredientele adaugam sarea. Vom obtine un aluat destul de tarisor caruia ii dam forma de piinita. In reteta originala spune sa ungem un pic mingiuta obtinuta cu ulei si sa o punem la dospit intr-un vas de lut acoperit cu un prosop umed. Eu am lasat aluatul in masina de piine sa dospeasca, timp de doua ore. Rasturnam aluatul pe masa de lucru, si-l framintam din nou timp de doua minute. Taiem 12 bucati de aluat, circa 65 g una, apoi formam cordonase lungi, de grosimea grisinelor, invirtim cele doua capete ale aluatului, apoi capetele le bagam sub cordon, dindu-i forma de colacel si-l asezam in tava tapetata cu hirtie de copt. Aluatul se lucreaza destul de greu, trebuie timp si rabdare ca sa facem cordonasele...Lasam din nou la dospit, timp de o ora. Dam drumul la aragaz la 220 grade, iar intr-o oala destul de incapatoare, punem trei litri de apa, iar cind apa incepe sa clocoteasca adaugam cite o lingurita din bicarbonat, nu tot odata, altfel riscam sa ne oparim. Adaugam cite un covrigel in apa si-l lasam timp de 30 de secunde, dupa primele 15 secunde, il intoarcem cu paleta pe partea cealalta, apoi il scoatem si-l asezam pe hirtia de copt. Ca sa iasa stralucitori si frumosi, zbatem un galbenus de ou si-i ungem, apoi presaram  deasupra sare groasa (eu nu i-am mai uns, c-am uitat).Bagam tava in cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brezel - covrigi nemtesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

mena29 1

17.04.2010, 12:30

Arata foarte bine,eu am mancat ceva de acest gen in Germania si au fost f.foarte buni

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:54

f reusiti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pogace-paine sarbeasca