Budinca cu gris si branza de vaci

de Gherca Daniela in Mancare copii, 10 Mar 2019 | 4722 vizualizari

 

De multa vreme era in plan sa fac o astfel de budinca cu gris, este atat de buna, aromata si chiar delicioasa pentru toata lumea in special pentru copii! :x

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 150 g gris
  • 100 g unt
  • 250 g branza de vaci
  • 2 lingurite gem de visine (voi daca aveti gem de caise sau alte gemuri deschise la culoare, puteti adauga...eu asta avut)
  • 5 oua
  • 50 g faina
  • esenta de vanilie
  • un varf cutit sare
  • 200 g zahar
  • zahar pudra pentru pudrat deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu gris si branza de vaci:

       Pentru inceput punem laptele la fiert cu sarea, iar cand incepe sa se umfle, turnam grisul in ploaie si amestecam energic sa nu faca cocoloase timp de 5 minute, pana compozitia de ingroasa.
      Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet.
      Dupa ce compozitia s-a racit, adaugam untul topit, branza de vaci, vanilia, gemul, faina si galbenusurile, amestecam pana la omogenizare.
     Separat, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.
     Turnam albusurile batute spuma peste compozitia de gris si amestecam usor cu o spatula, de jos in sus pana omogenizam bine totul.
       Asezam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara si inalta pe care o tapetam cu hartie de copt.
      Dam tava la cuptorul preincalzit la 170°C pentru 50-60 minute.
      Cand este gata o pudram cu zahar pudra, dar este buna si rece.

Daca va place se poate servi cu iaurt sau smantana!
O super budinca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu gris si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de stelute- de la 1,5 ani