Budinca de cartofi cu somon afumat

de RuxyRux in Somon, 8 Apr 2013 | 11443 vizualizari

 

Simpla si delicioasa pentru iubitorii somonului afumat! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof mare
  • 70 gr somon afumat
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 1 catel mare de usturoi tocat
  • 70 gr unt
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • un praf de busuioc
  • un praf de rozmarin
  • 1 praf de oregano
  • sare
  • piper dupa gust
  • 2 oua
  • 70 gr smantana
  • o mana cascaval razuit
  • parmezan( dupa dorinta)
  • busuioc pentru decor pudra sau verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu somon afumat:

Se fierbe cartoful intreg( curatat), aproape complet. Se lasa la racit si se da pe razatoare.

Ungem cu unt o minitavita ceramica.

Intr-o cratita incingem uleiul si untul( 50 gr), apoi adaugam usturoiul tocat, usturoiul verde si somonul afumat, punem condimentele si sarea dupa gust.. Tinem pe foc cinci minute amestecand din cand in cand.

Punem in tavita cartoful, presaram bucatele de unt din loc in loc( 30 gr). Adaugam somonul afumat si usturoiul din craticioara.

Batem oul cu smantana, un praf de sare  si turnam deasupra. Dam la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade, scoatem apoi si presaram  cascavalul si parmezanul si mai lasam inca 10 sau 12 minute sa se topeasca frumos si gustos.

Scoatem si presaram busuioc si daca avem decoram cu busuioc proaspat.

Delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulou de somon afumat