Budinca de gris cu fructe

de Doinavar in Mancare copii, 12 Feb 2013 | 7526 vizualizari

 

De multe ori copiii stramba din nas cand aud de "gris cu lapte". S-au plictisit. Dar daca ... o faci un pic altfel, ce vor face? Vor linge castronul. Voua nu va mai ramane, dar puteti sa mai faceti dupa ce adorm copiii.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 200-250 g gris
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • unt cat o nuca
  • 4-5 lingurite dulceata (peltea de gutui)
  • 2-3 lingurite zeama de lamaie
  • 1 portocala
  • 1 mar
  • 1 mandarina
  • 2 kiwi
  • 1/2 grapefruit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu fructe:

Puneti la fiert laptele cu zaharul, 1 plic de zahar vanilat si untul. Cand clocoteste adaugati grisul in ploaie, amestecand cu un tel sub forma de para. Lasati sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand cu telul 6-7 minute pana cand compozitia devine foarte vartoasa.

Intre timp curatati fructele, taiati-le marunt, 1 kiwi il taiati felii subtiri. Stropiti fructele cu zeama de lamaie si pudrati-le cu un plic de zahar vanilat.

Adaugati fructele, in afara de feliite de kiwi, peste gris si amestecati pana se incorporeaza. Dupa un minut luati oala de pe foc.

Pregatiti mai multe cesti si castronele, puneti in fiecare cate o felie de kiwi, apoi adaugati grisul cu fructe, neteziti compozitia, lasati sa se racoreasca apoi dati-le la frigider.

TIPS-URI

1

Puteti folosi si alte fructe, depinde de sezon: piersici, caise, visine si orice combinatie doriti, chiar si cateva fructe din dulceata.

2

Eu am folosit cateva visine.

3

In momentul servirii rasturnati-le pe farfurioare si decorati cu putina dulceata (peltea de gutui).

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris