Budinca de mere cu mei si karob

de Steffy in Mancare copii, 28 Ian 2015 | 5653 vizualizari

 

Este o reteta luata dintr-o carticica ''Top 33 retete de succes'' a Eugeniei Dobrescu care intr-adevar a avut succes la fetita mea. A mancat-o cu pofta, fiind un dulce sanatos si gustos. Acum am descoperit si eu pudra de roscove (karob) care inlocuieste foarte bine zaharul.

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • o jumatate de cana de mei
  • 2 lingurite pudra de roscove (karob)
  • 8 curmale uscate si rehidratate
  • o jumatate lingurita scortisoara
  • o cana de apa
  • putin unt pentru uns vasul
  • 7 capsuni pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de mere cu mei si karob:

Punem curmalele in apa si le hidratam pentru 30-40 minute. Tot in aceasta perioada lasam si meiul in apa (cana completata cu apa). Cand a trecut timpul, golim apa de la mei, punem alta. Punem meiul in blender impreuna cu apa si-l maruntim bine.

Spalam si curatam bine merele, le taiam bucatele. Le adaugam in blender peste meiul maruntit impreuna cu scortisoara, curmalele si pudra de roscove. Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Punem compozitia pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa putin. Golim compozitia intr-un vas de yena pe care l-am uns cu unt. Introducem la cuptor pentru 30 de minute, la foc mediu. Lasam sa se raceasca in cuptor.

Dupa ce s-a racit, se orneaza cu 7 capsuni decongelate in prealabil si se serveste cu multa iubire.

Sa aveti succes la bebelusi cu aceasta budinca!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de mere cu mei si karob" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Valclaudia 1

28.01.2015, 17:35

super!

Rocsi 1

28.01.2015, 19:56

Raluca57 1

29.01.2015, 08:04

Ce preparate sănătoase ne-ai adus!!! Bune!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de mere