Budinca de ovaz cu mere

de cristina1985 in Mancare copii, 2 Oct 2018 | 5607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 mere (cam 500 g)
  • 100 g merisoare uscate (sunt mai bune crude sau congelate)
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 pliculet zahar cu caramel
  • 1 varf de lingurita nucsoara
  • 1 varf lingurita cuisoare macinate
  • 3 lg zahar
  • Pentru budinca:
  • 1 l lapte
  • 170 g fulgi ovaz
  • 4 -5 linguri zahar
  • 2 lg-te esenta vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de ovaz cu mere:

Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert cu 100 ml apa, 3 lg zahar, condimentele si merisoarele, timp de 20-25 minute.

Pentru budinca de ovaz: Se pun la fiert laptele si fulgii de ovaz, zaharul si se amesteca tot timpul, pana se ingroasa (cam 10-20 minute-depinde de ochi). La  sfarsit, se inchide focul si se adauga esenta vanilie.

Se imparte budinca in 3 vase si se pun deasupra, merele cu sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de ovaz cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de branza dulce