Burrito vegetarian, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 30 Mar 2019 | 12180 vizualizari

 

"Retete creative de post"
De multe ori stau si ma gandesc, ca atunci cand eram copil, in zilele de post vedeam foarte putine ingrediente si preparate in casa: fasole, cartofi, mazare, orez si inca cateva la numar. Acum avem acces la atatea produse, ca putem face o multitudine de retete, fara sa le repetam prea des, sau cel mult o data, iar asta chiar ma bucura. In aceste zile m-am oprit la un burrito, usor picant ca nu mancam noi prea picant, care a fost super, super gustos! Mi-ar fi placut sa il servesc cu un sos de smantana vegetala cu verdeturi, dar nu am gasit la nici un magazin smantana vegetala, asa ca am renuntat. Sa incercati si voi macar o data reteta si o sa va convingeti ca este super buna!

 

INGREDIENTE

  • 3 lipii
  • 1 cutie fasole rosie
  • 1 ceapa
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1/2 cana suc de rosii de casa
  • 1/2 salata verde
  • 8-10 rosii cherry
  • 5 linguri boabe de porumb
  • 1/2 ardei rosu
  • 3 crengute patrunjel verde
  • 100 gr orez
  • 2 linguri ulei de rapita
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • pudra de chilli
  • corindru uscat
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burrito vegetarian, de post:

Orezul il spalati, il puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand s-a patruns, il rasturnati intr-o sita si il lasati sa se scurga bine. Ceapa curatata o tocati marunt, usturoiul curatat il pisati. Incingeti uleiul de rapita, adaugati ceapa si usturoiul. Le sotati 1 minut, apoi puneti putina apa. Cand ceapa este bine patrunsa, adaugati sucul de rosii, fasolea rosie scursa bine de zeama. Presarati sare, piper, pudra de chilli si putin coriandru uscat. Amestecati bine, lasati totul la foc potrivit, pana sosul este unul gros. Dati deoparte. Salata verde, o spalati, o scurgeti bine de apa si o taiati bucati. Ardeiul rosu il taiati fasii pe lung. Rosiile cherry le taiati in sferturi. Adaugati peste ele zeama de lamaie, uleiul de masline si patrunjelul verde tocat. Acum, ca aveti toate ingredientele pregatite, asamblati burrito. Luati o lipie, puneti pe o margine putin orez, pe lung. Langa orez puneti sosul cu fasole, apoi salata verde. Asezati fasii de ardeii, amestec de rosii cherry cu patrunjel, iar deasupra boabe de porumb. La fel procedati cu toate. Le rulati cat mai strans, apoi serviti.

Sa aveti pofta!

PS: Puteti folosi si alte ingrediente, cum ar fi avocado, ciuperci pregatite la gratar, tofu si tot ce va mai place. Important este sa fie pe gustul vostru si a celor cu care serviti acest preparat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Burrito vegetarian, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

01.04.2019, 20:04

Simona, il faci picant atat cat iti place! Cred ca merge sa il servesti si cu niste dulceata de ardei iuti, daca ai!

dantes 1

02.04.2019, 11:00

Bun!

Rocsi 1

02.04.2019, 20:22

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taitei cu varza, de post