Cannelloni Bolognese

de Dana_Retetegg in Cannelloni, 4 Dec 2012 | 11153 vizualizari

 

E o reteta mega, mega delicioasa! Necesita ceva timp si rabdare dar merita din plin!

 

INGREDIENTE

  • 22 buc de paste cannelloni (adica o cutie - eu am luat Panzani);
  • pt sosul bechamel:
  • 4 linguri de unt,
  • 3-4 linguri de faina,
  • 500 ml lapte,
  • sare,
  • piper alb,
  • nucsoara macinata;
  • pt sosul bolognese:
  • 600 gr carne tocata de porc,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 300 ml sos de rosii,
  • 1 pahar (150 ml) apa,
  • sare,
  • piper,
  • busuioc,
  • patrunjel,
  • 2 linguri ulei de masline.
  • sos de rosii,
  • cascaval,
  • busuioc,
  • patrunjel.
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni Bolognese:

Prima data am pregatit sosul bolognese:

Am taiat fin ceapa si morcovul si le-am pus la calit in ulei de masline.

Am adaugat peste ele carnea tocata si 1 pahar cu apa. Am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a evaporat apa.

Am adaugat apoi sosul de rosii, busuioc, sare si piper. Am lasat 20 de minute pe foc.

Cu 5 minute inainte de final am pus si patrunjelul tocat. Apoi am pasat bine cu blenderul tot amestecul.

A urmat sosul bechamel:

Am topit untul intr-o tigaie.

Am adaugat faina si am omogenizat.

Apoi am adaugat treptat laptele amestecand continuu.

Am adaugat sare, piper alb si nucsoara.  

Asamblarea: 

Intr-o tava am pus cateva linguri de sos bechamel si l-am intins uniform.  

Am umplut cu sosul bolognese fiecare bucata de cannelloni. Am folosit o lingurita mica si cand am vazut ca devine migalos am schimbat cu o punga taiata la un colt.  

Am asezat peste sosul bechamel un strat de cannelloni umpluti. Apoi iar sos bechamel, sos de rosii si cascaval ras. (intr-o tava mare incap toti, eu am tavi mai micute asa ca am facut in 2).  

Am pus tava la cuptor la foc mediu.  

Am lasat-o aproximativ 30-35 de minute. Daca va place mai rumena la suprafata mai merge lasata inca 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Dana_Retetegg 1

06.01.2013, 16:26

Sandie 1

20.01.2013, 17:24

Ced ca sint f.buni si asi vrea sa-i fac si eu dar am o intrebare: nu trebuie intii sa fierbi cannellonii sau sosul este suficient ca sa fiarba in el la cuptor?

Dana_Retetegg 1

20.01.2013, 19:32

Nu este necesara fierberea lor fiindca este sos din belsug si ele devin moi in cuptor
Mult spor!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne