Carnati de casa

de ionix in Mezel de casa, 15 Dec 2009 | 31464 vizualizari

 

carnaciorii ii fac impreuna cu mama mea de cativa ani...
de obicei puneam si carnita de vita dar anul asta am renuntat pt c-am avut un porc tanar si roz :D:D

 

INGREDIENTE

  • circa 7 kg de carne de porc cu putina slaninuta pe ea
  • 5 capatani MARI de usturoi
  • piper
  • sare (eu am pus circa 6-7 linguri cu sare)
  • condimente fuchs pentru carnati
  • un plic boia ardei dulce
  • un plic boia ardei iute
  • circa 1 litru apa minerala
  • mate
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Matele se curata de mizerie cu dosul unui cutit iar apoi se spala in mai multe ape.

Se lasa din cand in cand matele in apa cu otet si in apa cu bicarbonat.

procesul de spalare dureaza cateva ore.

E bine sa faceti matele cu o zi inainte de a le umple.

Carnea se da pe masina de tocat si se curata usturoiul.

Se amesteca intr-un vas mare carnea cu usturoiul, cu condimentele pt carnati,

cu boiaua dulce, cu sarea (puneti doar vreo 3 linguri pt inceput) si cu boiaua iute.

Se amesteca bine si se da la frig, eu am pus oala in balcon peste noapte.

Se baga vasul cu carne in casa sa se incalzeasca.

Dupa ce carnea e la temperatura camerei, se pune apa minerala si

se amesteca bine. Se potriveste cu piper, sare si usturoi dupa gust.

Cu compozitia rezultata umplem matele, unul cate unul.

Se lasa la scurs intr-un loc cald circa 12 ore, eu i-am pus langa calorifer

in bucatarie :D...

Apoi se da la frig pana se usuca bine, eu i-am pus in balcon. :D

Se conserva la congelator sau la borcan, prajiti in untura.

Se mananca mai ales in zilele de Craciun alaturi de alte bunatati.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

trebuie lasati la zvantat intr-un loc cald mai intai pentru a se scurge bine si sa nu inghete dupa aia...

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Nicolae 1

21.12.2009, 10:05

am facut si eu dar fara boia iute iam lasat la scurs o noapte dupa care iam pus la afumatoare cu putin fum si mai multa caldura sa se patrunda bine 10 ore aproximativ

ionix 1

21.12.2009, 21:27

si mie mi-ar fi placut mult mai mult afumati... dar, din pacate n-am conditii pt o afumatoare ... carnaciorii afumati de casa sunt super

adry88 1

04.06.2011, 10:32

arata tare bn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sunca cu boia