Cartofi copti cu sos de iaurt

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2011 | 11992 vizualizari

 

De cateva zile bune incerc sa mananc ceva mai usor..ca deh...vine concediu- plecam la mare....si nu pot sa imi etalez colaceii ! :)

Tot colindand eu pe blogurile culinare mi-am ales sa incerc acesti cartofi copti cu sos de iaurt - de la Laura Laurentiu inspiratie....basca mai are si un concurs interesant daca ne inspiram din retetele ei - Taginiada

 

INGREDIENTE

  •  1 kg- 1,5 kg cartofi ( asta depinde de cat de numeroasa e familia : ) )
  • 2 pahare iaurt ( ceva mai cremos, mai gras)
  • 1 ceapa rosie
  • zeama unei lamai
  • 1 legatura marar
  • sare, piper
  • cateva linguri ulei masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu sos de iaurt:

1. Laura a folosit la aceasta reteta folia de aluminiu, dar eu, de o buna bucata de vreme am renuntat la ea- mai ales ca am citit ca e posibil cancerigena! Asadar - fie cartofii in coaja ii infoliem in staniol, fie procedam cum am facut eu:

spalam bine de tot cartofii ( cu un buretel de sarma) apoi ii lasam la uscat; intr-o tava incapatoare aruncam asa in gluma cartofii curati , ii stropim cu vreo 2-3 linguri de ulei de masline, presaram niste sare grunjoasa peste si ii dam apoi la cuptor cca 40-50 minute! simplu de tot, nu?

  2. Intre timp pregatim si sosul de iaurt astfel: tocam ceapa marunt , mararul si le punem intr-un bol incapator peste 1-2 borcanele de iaurt cremos, apoi adaugam si zeama de o lamaie, amestecam totul bine pana la omogenizare , iar la final, potrivim de sare si piper! p.s: pentru o aroma si mai intensa putem adauga si 2 catei de usturoi ( eu asa am facut he he) ! Sosul astfel obtinut se da la frigider cca jumate de ora- cat timp cartofii sunt la copt- astfel incat sa se imbine aromele!

 3. Cartofiorii fierbinti se servesc cu sos rece de iaurt!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

07.07.2011, 13:22

ma da ce frumusete ai facut tu aici?prezentare super ce mai reusit desavarsit

divainbucatarie 1

08.07.2011, 10:57

camelia75 1

16.05.2013, 09:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Anghinare cu sos de iaurt si usturoi