Cartofi cu carnat de casa si cascaval la cuptor

de Adi75 in Mancaruri cu carne, 11 Mai 2014 | 9706 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 400 g carnat de casa
  • 5 oua
  • 150 g cascaval
  • 50 g parmigiano
  • 150 ml smantana sau iaurt
  • putin unt sau margarina ptr tapetat tava
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu carnat de casa si cascaval la cuptor:

Se pun cartofii si ouale la fiert. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Între timp dam prin razatoare cascavalul.

Pregatim sosul: ouale si smantana + putina sare se amesteca bine pana cand obtinem o crema . 

Carnatii se taie rondele si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei pana incep sa se rumeneasca .

Dupa ce s-au racit cartofii se dau prin razatoarea mare si se pun in tava deja tapetata cu unt sau margarina , se pun peste stratul de cartofi si ouale date tot prin razatoare se pune sare si piper dupa gust. Asezam si o parte din carnatul prajit apoi punem crema de smantana, presaram jumatate din cascavalul razuit si jumatate din parmigiano,  apoi mai punem inca un strat de cartofi, oua, carnat, crema de smantana si restul de cascaval si parmigiano. 

Se da la cuptorul bine incins la o temperatura de 170 grade 25-30 minute

Se servesc calzi dar sunt buni si reci, noi am mancat cu ultimele gogonele ce aveam . 

TIPS-URI

1

Cartofii se fierb în coaja

2

Fierbem 3 oua , 2 le folosim la crema de smantana crude

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu carnat de casa si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Hünkarbeğendi (Placerea sultanului)