Cartofi Dauphinoise

de ralu_ca in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2013 | 14491 vizualizari

 

mi se par geniali, un gust deosebit

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • 2 cepe
  • 150 g branza
  • 1 capatana usturoi
  • 150 g smantana
  • 2 felii cascaval
  • sare, piper
  • boaia de ardei
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Cartofii i-am spalat si i-am taiat rondele, apoi ceapa am taiat-o rondele. Intr-o cratita am incins uleiul si am adaugat cartofii si ceapa, am amestecat, am adaugat sare, piper, boia. Am amestecat approx 5 minute. Intr-o tava am rasturnat cartofii si i-am introdus la cuptor ( 30 min ) la foc moderat.  Intre timp am pregatit un amestec din branza rasa, smantana si usturoi pisat si am turnat peste cartofi, amestecand bine. I-am introdus din nou la cuptor si cand erau aproape gata am ras cascavalul, lasand sa se rumenasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu parizer si ciuperci