Cartofi noi, copti si picanti

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 2 Iul 2020 | 2132 vizualizari

 

  Cartofii acesti au iesit senzationali. Pot fi folositi ca garnitura sau ca atare cu o salata mare alaturi. Mi-am urmat propriile sfaturi si am pus cate putin rozmarin si doar o foaie de dafin. Ultima data cand preparasem cartofi cu rozmarin gustul prea puternic .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cartofi noi
  • 100 ml ulei masline
  • 1 lingura usturoi granulat
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 foaie dafin verde
  • 1 varf cutit pudra turmeric
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • piper negru macinat
  • sare roz de Himalaya
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi, copti si picanti:

  1. Cartofii noi se pun la hidratat in apa. Coaja subtire se va curata mai usor .
  2. Pentru aceasta operatiune de curatare a cartofilor noi eu folosesc un burete aspru de vesela [care il folosesc doar in acest scop]. Uneori ma ajut si de o razatore mica pentru branzeturi .
  3. Taiati cartofii in felii mari de-a lungul .
  4. Tocati marunt rozmarinul , patrunjelul si foaia de dafin
  5. Amestecati cartofii cu ulei si restul  ingredientelor pregatite .
  6. Tava  cu cartofi se acopera cu  folie de aluminiu si se da la cuptor timp de o ora . Eu am marit temperatura la 250 grade Celsius .
  7. In ultimele 10 minute am indepartat folia ca sa se rumeneasca cartofii .
  8. La servire adugati patrunjel verde tocat pentru prospetime .
  9.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Cartofii noi se pun la hidratat in apa. Coaja subtire se va curata mai usor .

2

Pentru aceasta operatiune de curatare a cartofilor noi eu folosesc un burete aspru de vesela [care il folosesc doar in acest scop]. Uneori ma ajut si de o razatore mica pentru branzeturi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi, copti si picanti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi condimentaţi la cuptor