Castraveti murati in otet

de MOKUSKA in Muraturi, 5 Mai 2015 | 7116 vizualizari

 

Este reteta mea preferata de muraturi. Castravetii raman foarte crocanti pana toamna urmatoare, chiar daca eu nu ii tin in beci.

 

INGREDIENTE

  • am folosit doar borcane de 800
  • 1 kg castraveti
  • 2 morcovi medii
  • 2 buc telina medie radacina si frunze
  • hrean se pune la un borcan de 800 g 4 -5 betisoare
  • boabe de mustar(varf de lingurita /borcan), piper boabe(4-5 boabe/borcan), foi de dafin (am pus 1/4 de frunza / borcan ), marar uscat (2 firicele mici/borcan)
  • sare neiodata, grunjoasa 1 lingura rasa la 1 l de apa
  • otet: la 1 l de apa se pune 100 ml otet
  • zahar: la 100 ml otet se pune (dupa gust) 1 lingura rasa de zahar
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati in otet:

Se spala castravetii si se lasa in apa rece cu sare. Intre timp se curata zarzavatul si hreanul, se taie juliene sau felii.

Se aseaza in borcan bucatele de zarzavat, hrean si restul de  condimente sus enumerate, dupa care se aseaza castravetii in borcane sterilizate.

Se masoara intr-un borcan cata apa intra peste castraveti (nu trebuie umplut pana sus), masuram cantitatea, dupa care numaram cate borcane umplute avem si inmultim cantitatea de apa obtinuta. Punem la fiert apa cu otet, zahar si sare.

Dupa ce a dat in clocot turnam peste castraveti lichidul (punem obligatoriu un cutit din inox sub borcan!) si deasupra aruncam ce ne-a mai ramas din zarzavat, hrean, frunza de telina.

A doua zi seara se repeta fierberea lichidului. Se lasa sa se raceasca pana a doua zi, dupa care se inchid cu capac ermetic.

TIPS-URI

1

gustati lichidul inainte, puteti sa mai adaugati zahar in caz de vi se pare prea acru.

2

sa tineti cont ca se mai acresc castravetii

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

05.05.2015, 20:24

MOKUSKA 1

06.05.2015, 10:05

Multumesc dragilor

mirela0911 1

06.05.2015, 15:01

Castravetii ne plac cel mai mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati in saramura