Ceafa de porc cu cereale si galbiori

de adasev12 in Porc, 18 Oct 2011 | 4744 vizualizari

 

eu prefer carnea de porc si mai ales ceafa...as manca zilnic si nu cred ca m-as satura...stiu ca se depune...de aceea si incerc sa fac mai rarut...dar macar o data pe saptamana e musai...

 

INGREDIENTE

  • 3 buc ceafa de porc
  • 3 maini de mix de cereale: orez, orz si alac
  • un pumn de bureti galbiori
  • o ceapa
  • ulei de masline extravergin
  • supa de carne
  • o mana de parmezan ras
  • sare, piper, curry
  • cativa catei de usturoi
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu cereale si galbiori:

Am  condimentat carnea cu sare, piper si curry. Am pus-o la prajit in tigaie de teflon, cu capac cu o lingura de ulei de masline extravergin. Din cand in cand am mai adaugat cate un stop de apa sa nu se arda. Spre final am pus si usturoiul taiat  bucati si am mai lasat sa se patrunda aromele. Iese o carniita super buna ( mie-mi place mai mult decat pe gratar)

Intr-o craticioara am pus 2 linguri ulei de masline si  am taiat marunt ceapa si am lasat la foc foarte mic sa se patrunda bine, fara sa se prajeasca. Am adaugat apoi galbiorii congelati... sunt mai buni asa, ca lasa sucul lor ...Am lasat cateva minute sa fiarba pe juamtate galbiorii, adaugand o ceasca de apa, apoi am pus si mixul de cereale. Initial am vrut sa folosesc orez, dar m-am razagandit. Am sarat si piperat si am lasat la foc mic la fiert, adaugand cate un polonic de supa, pe rand, pana au fiert bine cerealele. Am oprit folcul, am pus si parmezanul si am amestecat bine sa se topeasca, am adaugat si patrunjelul si gata.

Aceasta garnitura este foarte buna si simpla. cu carne de pui merge mult mai bine

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu cereale si galbiori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

adasev12 1

19.10.2011, 18:25

ina...
miuta, cris, multumesc

Lau 1

20.10.2011, 21:05

place

kamy 1

20.10.2011, 23:11

da...ceafaaaaaaaa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fripturica asortata cu orez