Ceai (homemade) cu arome de iarna

de Lia_ in Bauturi, 1 Dec 2014 | 4815 vizualizari

 

Potrivit acum dimineata ca sa-i spunem "bun sosit" iernii. In plus, este un ceai pe care il declar ad-hoc romanesc. La multi ani, pentru 1 Decembrie! Pare impropriu spus "ceai homemade", dar nu am gasit alt termen care sa sublinieze ca nu este un ceai facut din ingrediente preambalate. Pentru aromele de iarna, am ales clasic: mar, baton de scortisoara, baton de vanilie, miere si lamaie. Sunt incantata de ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 2 mere dulci medii + 1/2 pt cubulete
  • 1/2 lamaie decojita + felii de lamaie
  • baton de scortisoara
  • baton de vanilie
  • 2-3 lingurite miere de albine (dupa gust)
  • 170 ml apa fierbinte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceai (homemade) cu arome de iarna:

Am dat cateva clocote bune: apa cu scortisoara si vanilia (apa sa se coloreze si sa fie aromata). Batoanele fie le rupi, fie puse intregi si refolosite fara probleme la multe alte ceaiuri.

Am oprit focul si am acoperit cu o farfurie. Am lasat la infuzat pana cand:

-am taiat cubulete din 1/2 mar cu coaja si am adaugat si lasat la infuzat

-am stors la storcatorul de fructe merele si 1/2 lamaie fara coaja ca sa nu fie gust pronuntat amarui

Gata cu infuzatul!

Am amestecat infuzia cu sucul si mierea, am mai decorat cu feliute de lamaie si servit neaparat cu dragoste, pentru ca se transmite energia pozitiva :)

Aroma este de iarna si iti prevesteste venirea Craciunului <3

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Partea buna este ca nu se fierbe sucul de mar. Este un ceai gustos si sanatos, binevenit acum la debutul iernii.

2

Se mai infierbanta, inainte de servire, inainte de punctul de fierbere (maxim 90 grd) pt. ca se mai raceste de la suc. Sa nu clocoteasca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceai (homemade) cu arome de iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis