Ceviche sau Creveti marinati

de Catalina L in Fructe de mare, 4 Noi 2016 | 5567 vizualizari

 

In fiecare an, la data de 4 noiembrie in Panama se sărbătoreste Ziua Drapelului  (Dia de la Bandera), simbol al independenței față de Columbia.
Va prezint cu aceasta ocazie un fel de mâncare foarte tradițional si cunoscut - Ceviche. 
Această specialitate panameza (dar si peruviana)  nu are nevoie de multe ingrediente: ceapa, usturoi, piment rosu, lamaie, coriandru, sare și  pește sau creveți dupa preferința.
 
 http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/ceviche-sau-creveti-marinati.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g creveți fierti
  • 2 lămâi verzi- lime (sau 3 în cazul în care nu sunt prea suculente)
  • 1/2 ceapa (de preferință roșie)
  • 1 cățel de usturoi
  • coriandru tocat
  • piment iute(dupa gust-atentie)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceviche sau Creveti marinati:

Se curata si se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul. Se taie piment-ul  în bucățele mici. 

Se stoarce sucul de lamaie. Într-un castron, plasați crevetii decojiti tăiati în jumătate pe lungime. 

Se adauga toate ingredientele menționate mai sus. 

Marinati 2-3 ore la rece. 

Se decoreaza inainte de servire cu coriandru prospat tocat si piment. Se poate servi cu tortilla (vezi reteta aici) și cu o bere rece -Cerveza :). 

Eu am folosit creveti proaspeti fierti.

Puteti să utilizați creveți cruzi sau pește crud proaspat (se taie pestele crud in cubulete, se curata crevetii si se taie in 2 in lungime, se marineaza o noapte intreaga cu ingredientele mentionate. Aciditatea lamaii  va actiona si carnea de peste  va avea un aspect foarte alb).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceviche sau Creveti marinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rahela Velicu 1

05.11.2016, 20:03

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:58

Si de mine ar fi

anca_rm 1

07.11.2016, 10:22

ce-mi plac cfrevetii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Midii cu sos de lemongrass și ghimbir