Cheesecake cu Mascarpone si Oreo

de Patty in Mancare copii, 30 Mai 2016 | 3560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat 1:
  • 200 g biscuiti Oreo;
  • 100 g unt;
  • Pentru blat 2:
  • 200 g biscuiti vanilati;
  • 100 g unt;
  • Pentru jeleul de portocale:
  • 1 plic budinca de vanilie;
  • 2 linguri de zahar;
  • 500 ml suc de portocale;
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone;
  • 100 g ciocolata alba;
  • 200 g frisca batuta;
  • 1 plic de gelatina;
  • Pentru decor:
  • rodii;
  • capsuni;
  • portocale;
  • ciocolata alba;
  • fulgi de ciocolata neagra.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu Mascarpone si Oreo:

Se pregatește o tava rotunda de tort cu fund detașabil (Ø= 20 cm) și se imbraca cu folie alimentara. 
Se marunțesc pe rand biscuiții (intai biscuitii Oreo) cu blenderul și se topește untul o jumatate de minut la microunde, dupa care untul racit se adauga peste biscuiți. 
Se amesteca biscuiții cu untul topit, se omogenizeaza bine compoziția. La fel procedam si cu biscuitii vanilati. 
Dupa aceasta se așeaza uniform in tava intai un strat de biscuiti Oreo, apoi biscuitii vanilati, presand bine fiecare blat pe fundul tavii cu ajutorul unei linguri. 
Dupa ce blatul este gata, acesta se ține la rece in frigider pana terminam crema si jeleul. 
Pentru jeleul de portocale vom amesteca praful de budinca cu 2 linguri de zahar si sucul de portocale, dupa care vom pune la foc mic amestecand in continuu pana incepe sa se formeze jeleul. 
Jeleul cald se toarna peste blatul de biscuiti si presara rodii si se baga din nou la frigider
Pentru a prepara crema: 
Se pune gelatina la inmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi aceasta se lichefiaza introducand vasul cu gelatina cateva secunde la microunde. 
Cu ajutorul mixerului se bate crema Mascarpone impreuna cu ciocolata alba topita pana ce aceasta devine spumoasa și iși dubleaza volumul. 
Se amesteca crema de branza si ciocolata cu frișca batuta, gelatina lichefiata și se omogenizeaza crema cu ajutorul unei spatule. 
Crema se toarna peste stratul de jeleu si rodii si se niveleaza cu o spatula. 
Se introduce la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste crema. 
La final se decoreaza cu fulgi de ciocolata si frucete dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu Mascarpone si Oreo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bya Ralu 1

30.05.2016, 21:56

bun

AndrutzaP 1

31.05.2016, 09:18

Foarte frumosss si bun

Rocsi 1

31.05.2016, 21:22

Arata atat de frumos totul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu loboda a la Diana