Cherry la borcan

de Constelatialeu in Conserve, 11 Sep 2015 | 6265 vizualizari

 

Pentru ca anul asta, in ciuda secetei s-au facut foarte multe, am cautat diverse moduri de a le conserva. Bulion galben am facut, amestec cu ardei am facut. Am vazut aceascta reteta la bucataras Ianculubita si am zis sa incerc si asa... deci m-am pus pe treaba, adica cules si pregatit cherry la borcan, ca la iarna merge-un sos la friptura....

 

INGREDIENTE

  • cherry rosii, galbene, rotunde si sub forma de para
  • sare grunjoasa
  • apa si rabdare
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cherry la borcan:

Daca e sa o luam cu inceputul, punem semintele-n pamant sa facem rasad. Rasad pe care-l mutam in gradina si avem grija sa fie sapat, udat , legat  si copilit la timp.

Apoi sa asteptam rabdatori sa se coaca, sa le putem culege si conserva.

Dupa ce le-am cules le alegem pe cele sanatoase, le spalam si le asezam in borcane de 800 g, apoi adaugam o lingurita de sare, acoperim cu apa, punem capacul si asezam borcanele in cratita cu apa sa le fierbem la aburi. Fierbem cca 1 ora, apoi asezam borcanele sub o patura si le lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit le depozitam in camara, iar la iarna cand vrem s afacem un sos la fripturta sau sa punem rosii la o ciorbita, desfacem borcanul, decojim rosiile si apoi le folosim la ce ne trebuie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cherry la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conserva de vinete in suc de rosii