Chifle

de claudiaO in Piine, 4 Dec 2014 | 4527 vizualizari

 

Imi place tare mult cand ninge afara, in casa sa miroasa a ceva copt...paine, cozonac...ceva...
Astfel,cum luni eram libera si afara ningea asa de frumos, am pus sa fac niste chifle pufoase.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • 100 gr unt
  • 1,5 lingurita sare
  • 1,5 lingurite zahar
  • 700 ml lapte dulce
  • lapte pentru uns
  • seminte de susan
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Am pus faina intrun lighean, am presarat sarea, zaharl si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare.Am inclzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molculcut si elastic. La final am adaugat untul [utin cate putin continuand framantarea. Am lasat aluatul la dospit cca 1 ora, apoi am impartit in 2 bucati.

Am format un sul pe care l-am taiat in 10 bucati.Fiecare bucata am modalat-o sub forma rotunda. Am procedat la fel si cu a doua bucata.

Chiflele formate le-am pus in tava pe hartie de copt si le-am mai lasat vreo jumatate de ora la dospit, apoi le-am uns cu lapte si am presarat seminte de susan;am dat tava la cuptor pt cca 30-40 minute, pana s-au rumenit frumos.

Imediat ce am scos tava am servit o chifla aburinda unsa cu unt...hmmmm...un deliciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

elucubratiiculinare 1

05.12.2014, 10:49

ce dragalase sunt! numai bune de papat

Rocsi 1

05.12.2014, 22:44

Sunt foarte bune

mihaelar63 1

08.02.2015, 23:44

Imi plac mult chiar ieri am preparat !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte