Chifle cu brânză şi seminţe

de diaconta in Piine, 21 Iun 2015 | 2651 vizualizari

 

Nişte chifle pufoase şi gustoase.Imi place foarte mult textura aluatului cu brânza în compoziţie.
Este o reţetă care se pregăteşte uşor,eu le-am pregătit seara şi le-am avut pentru micul dejun.
Dacă nu vă plac seminţele,puteţi să renunţaţi la ele.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 200 g telemea sarata
  • 100 ml lapte caldut
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml ulei
  • 7g drojdie uscata (1 plic)
  • Amestec de seminte(susan,floarea soarelui,in.chia,pin si dovleac)
  • Mai avem nevoie de un galbenus+lapte,pentru uns
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu brânză şi seminţe:

Faina cernuta am amestecat-o cu drojdia,sarea si zaharul.

Am pus telemeaua data pe razatoare,oul si laptele amestecat cu apa minerala.

Am framântat si am adaugat câte putin ulei si la final amestecul de seminte.

Trebuie sa obtinem un aluat elastic si destul de ferm.

In functie de asta mai adaugati lapte sau faina ,dupa caz.

Se framânta pâna când aluatul se desprinde usor de peretii vasului.

L-am lasat la dospit în loc caldut pâna ce si-a dublat volumul.

Apoi l-am mai framântat putin si am format chiflele.Le-am pus în tava pe hârtie de copt si le-am mai lasat 15 minute sa dospeasca.

Le-am uns cu galbenus amestecat cu putin lapte si am presarat seminte si sare deasupra.

Le-am pus la cuptor la 200 de grade aproximativ 20 de minute.

Este util sa verificati daca sunt coapte.

Mie mi-au placut foarte mult cu iaurt.

 

Poftă bună !!!!

ai avem nevoie de un galbenus+lapte,pentru uns

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu brânză şi seminţe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu susan