Chifle cu unt

de Mitinita in Piine, 18 Feb 2019 | 2443 vizualizari

 

Chifle cu unt, pufoase si gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 600 g de faina
  • 300 ml lapte caldut
  • 50 g zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu unt:

Se pune intr-un bol 50 ml de lapte caldut, drojdia si putin zahar. Se lasa deoparte 5 minute.
Se framanta un aluat din faina, restul de lapte si zahar, unt si ou. Dupa ce am framantat aluatul, adaugam sarea si mai framantam putin pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se imparte aluatul in 12 si se formeaza bilute.
Se aseaza chiflele in tava si se mai lasa la dospit 30 de minute.
Se ung cu apa si se presara putina faina.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se coc cam 30 de minute sau pana cand s-au rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase