Chifle de casa

de Sim0na in Piine, 12 Mar 2012 | 6162 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina alba
  • 200 g faina integrala
  • 1 lingura suc lamaie
  • 1 lingura sare
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 300 ml apa minerala
  • 5 linguri ulei de masline
  • seminte de floarea soarelui
  • ulei de masline ptr uns tava
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle de casa:

Am amestecat cele doua faini, cu drojdia si semintele de floarea soarelui.

Am adaugat 1 lingura de zeama de lamaie si apa minerala si am amestecat cu o lingura. Am adaugat 1 lingura de sare si am inceput sa framant cu mana. Am inceput sa pum ulei, putin cate putin, continuand framantarea. Am framantat cca 15 minute.

Am creat o bila pe care am lasat-o la crescut cca 1 ora, intr-un vas acoperit cu folie alimentara.

Am pus aluatul pe masa infainata si l-am impartit in 8 bucati, carora le-am dat forma rotunda si le-am pus intr-o tava unsa si tapetata cu faina de copt.

Am lasat la crescut cca 45 minute. Apoi le-am "uns" cu apa si am presarat deasupra faina integrala. Imi place painea "pudrata" cu faina... mie mi se pare ca seamana cu painea aceea facuta pe cuptorul de caramida, la foc de lemne...

Le-am dat apoi la cuptor (preincalzit), la 190 grade, timp de 40 minute.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

13.03.2012, 14:42

Avem chifle ptr toata lumea!
Va pup fetelor!

gaby_gabytza 1

13.03.2012, 16:27

ce pufoase sunt

Valclaudia 1

20.08.2012, 18:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase