Chifle impletite a la Elisa

de Sidy in Piine, 28 Ian 2011 | 5038 vizualizari

 

Dupa denumirea retetei, va dati seama ca reteta o am de la o prietena a mea careia ii multumesc foarte mult....

 

INGREDIENTE

  • 350 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • 5 g sare
  • 550 g faina alba
  • 15 g lapte praf
  • 15 g zahar
  • 5 g drojdie uscata
  • 50 ml lapte( pt glasat)
  • mac, susan(optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle impletite a la Elisa:

Se introduc ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata si se planifica masina la programul de framantat si dospit. Cand este gata programul, scoatem aluatul pe o suprafata facuta cu faina. Impartim coca in 6 parti egale apoi modelam aluatul in bare lungi de aproximativ 30 cm.Innodam bara iar capetele le dam dedesubt, cum se vede in poze.

Preincalzim cuptorul la 185 grade.

Chiflele se pun intr-o tava pe hartie de copt , le acoperim cu un prosop si le lasam sa dospeasca 30 minute. Se ung apoi cu lapte si se presara cu seminte( optional) Se dau la cuptorul incalzit pina fac o crusta aurie. Dupa ce sunt coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle impletite a la Elisa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

28.01.2011, 11:07

ce vreau si eu o chifla

DIANA B 1

28.01.2011, 12:57

Dichisito , ptr de toate iti faci timp .

LUK 1

28.01.2011, 14:39

ce frumoase sunt..asa pufoase..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot