Paine impletita cu dovlecei si parmezan

de Oana in Piine, 7 Iun 2018 | 3158 vizualizari

 

 Cat de bine miroase painea facuta in casa! Absolut delicioasa pentru micul dejun!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mic
  • 100 g parmezan ras
  • 100 ml lapte caldut
  • 50 ml ulei
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 350-400 g faina
  • 2 linguri tarate de grau
  • 1 ou
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita cu dovlecei si parmezan:

Apalati dovlecelul si taiati capetele, apoi dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici, cu tot cu coaja. Puneti in vasul robotului dovlecelul ras, cu tot cu apa lasata, parmezanul ras, sarea, laptele caldut, uleiul si drojdia frecata cu zaharul.
Adaugati apoi 350 g de faina si framantati la viteza mica 10 minute, folosind paleta pentru aluat.
Daca vi se pare aluatul prea moale, mai adaugati faina.
Cand aluatul devine ferm si nelipicios opriti robotul, acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati-l sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent.


Puneti faina pe masa de lucru si scoateti aluatul cu grija din bol.
Impartiti aluatul in trei si formati trei suluri de aceeasi dimensiune, apoi impletiti-le cu grija, unind capetele si bagandu-le dedesubt, sub paine, ca sa nu se desfaca.
Puneti painea intr-o tava tapetata cu hartie de copt si acoperit-o cu un prosop si lasati-o sa mai creasca 30 de minute.


Ungeti painea cu ou batut si presarati deasupra taratele de grau.
Coaceti painea in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumeneste deasupra.
Lasati painea sa se raceasca inainte de a o taia felii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita cu dovlecei si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

07.06.2018, 22:15

super painita, dar si ideea!

nico_nico 1

08.06.2018, 09:57

Da ce imi place painea de casa

Rocsi 1

09.06.2018, 21:34

Cred ca a iesit super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine rapida (fara framantare)