Chifle pentru hamburger

de RuxyRux in Piine, 16 Oct 2015 | 3504 vizualizari

 

Am o pasiune pentru chifle :))))) pentru paine in general...si cred ca stiti deja asta dragii mei bucatarasi! :x si pentru ca astazi am facut hamburgeri...cum era si normal, aveam nevoie de chifle delicioase, asa ca iata-le!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 2 pliculete de drojdie
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura si 1/4 de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • susan
  • mac
  • 1 ou si 2 linguri lapte pentru uns chiflele
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru hamburger:

Am cernut faina intr-un vas, am adaugat drojdia, zaharul, uleiul si sarea pe margine, si am turnat laptele caldut. Am framantat aluatul, rapid in cateva minute, l-am crestat adanc in forma de cruce si l-am lasat apoi la crescut la loc caldut in bucatarie, o ora sau pana si-a dublat volumul. 

Cand si-a dublat volumul, am pliat aluatul spre interior, apoi am rupt bucati si am format chiflele, pentru asta m-am ajutat de putin amidon( sau faina).

Am uns fiecare bucata de aluat cu ou amestecat cu putin lapte caldut, am presarat mac si susan si am copt chiflele la cuptorul incins la 225 grade pentru 15 minute.

O minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru hamburger" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

pe 10.06 la 21:22

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle pentru hamburger