Chifle pentru hamburger

de Constelatialeu in Piine, 11 Noi 2016 | 3426 vizualizari

 

Pentru ca baetii mei si-au exprimat dorinta sa le fac hamburger am zis sa fac eu si chiflele, sa fie treaba treaba...M-am ispirat de la Jamila...delicioase, am mancat una asa fierbinte cu niste branza de oaie din aia grasa si untoasa....

 

INGREDIENTE

  • cca 550 g faina + pentru infainat blatul de lucru
  • 350 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 1 pliculet drojdie uscata ( sau un cub drojdie proaspata 25 g)
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 galbenus de ou
  • mac ( susan si alte semintenii)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru hamburger:

Ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol mai inalt am pus apa calduta impreuna cu drojdia uscata, zaharul si 4 linguri de faina, am amestecat bine si am lasat cca 15 min sa se activeze drojdia. Dupa 15 min am adaugat oul, uleiul si am inceput sa incorporez faina, am adaugat si sarea. Trebuie sa obtinem un aluat moale, elastec,. Scoatem aluatul pe blatul de lucru infainat si mai framantam putin, daca este nevoie maia daugam faina, avem nevoie de un aluat maole dar nelipicios. Dupa ce am obtinut un aluat nelipicios il asezam intr-un vas uns cu ulei, aplatizam un pic, acoperim cu folie alimentara si lasam sa creasca, cca 1 si 1/2 ore. Dupa ce a crescut scotem aluatul din bol, pe masa infainata, inainte sa-l scoatem din bol presaram faina deasupra, apoi il rasturnam pe masa, aplatizam sa iasa aerul din aluat. Apoi impartim in 8 parti aproximativ egale, formam chiflele, le aplatizam nitem si le lasam sa creasca cca 10 min, apoi le asezam in tava cuptorului, mie mi-au incaput toate in tava, apoi le ungem cu galbenusul de ou diluat cu putina apa, presaram mac pe deasupra. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, lasam cca 15 min sa se coaca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru hamburger" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

stefy_a 1

12.11.2016, 07:05

pufoase si tare bune!

mihaelar63 1

12.11.2016, 08:37

Dolofanele si rumene

Gherca Daniela 1

13.11.2016, 16:35

super pufoase si bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle pentru hamburger