Chifle simple

de ionix in Piine, 20 Oct 2010 | 5211 vizualizari

 

PENTRU POST.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 300 ml apa
  • 3 linguri cu ulei
  • un praf de sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • o lingurita cu zahar
  • o lingura cu ulei de masline pentru uns
  • pentru uns cand scoti din cuptor:
  • doua linguri cu apa amestecate cu doua linguri cu zahar
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle simple:

Incepem prin a face maiaua: Apa se pune sa se incalzeasca, impreuna cu zaharul. Apa calduta se pune peste drojdie si se presara faina. Se lasa la dospit vreo 20-30 de minute.

Separat se pune faina intr-un bol, presaram sarea si punem maiaua, dupa ce a stat la dospit. Se amesteca usor, dinspre margini spre interior. Din cand in cand umezim mana cu ulei si amestecam, pana terminam tot uleiul. Framantam bine aluatul pentru ca riscam sa nu creasca cum trebuie. Presaram putina faina pe aluat, acoperim bolul cu un prosop si dam la un loc calduros. Lasam aluatul la dospit cel putin o ora.

Dupa ce a crescut, facem niste mingiute pe care le asezam in tava si pe care le crestam putin cu un cutit (vezi foto). Ungem chiflele cu uleiul de masline si dam la cuptor, in partea de sus. Lasam la foc mediu la inceput, vreo 5 minute pana le ia focul si apoi lasam la foc mic pana cand cresc. Dupa vreo inca 20 de min, dam la foc mediu si lasam sa se rumeneasca frumos. Se face testul cu scobitoarea inainte sa le scoatem din cuptor.

Imediat cum sunt scoase le ungem cu amestecul din apa si zahar. Se servesc atat calde cat si reci. Reci sunt foarte satioase.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

cantitatea de faina poate sa fie modificata, in functie de cum este absorbita... 

2

puneti suficienta faina cat sa iasa un aluat bun, nelipicios.

3

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle simple" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ionix 1

20.10.2010, 15:42

pai, vino la mine si-ti fac... pana la urma, o sa vii si la mine la vara iti povestesc la telefon

nadina73 1

21.10.2010, 17:45

felicitari

lilik 1

21.10.2010, 19:43

f faine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza si chimen