Chiftelute de broccoli

de anca_rm in Mancaruri de legume, 17 Ian 2019 | 4178 vizualizari

 

Am vrut ceva mai special,ceva ce nu am incercat pana acum.Eu folosesc broccoli destul de des in bucatarie ,l-am pregatit in tot felul de combinatii dar chiftele este prima data cand fac din el.
Am sperat sa manance si Oana, sa ii placa dar nu. Trebuie sa ramanem la varianta de brocoli ametit la aburi si stropit apoi cu ulei de masline si usturoi sau brocoli crud.
Noua ne-a placut si cred ca ar fi interesante de gatit si in combinatie cu altceva .
 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr brocoli
  • 1 catel usturoi
  • 3 oua
  • 200 gr cascaval
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • sare
  • piper
  • 130 gr pesmet
  • Extra
  • 50 gr pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de broccoli:

Incepem prin a desface brocoli in buchete, eu il tin pentru 10-15 minute in apa rece cu bicarbonat dupa ce il desfac in bucati.

Buchetele de broccoli le punem la fiert in putina apa cu sare pentru maxim 10 minute.

Strecuram foarte bine si il lasam sa se raceasca si sa se scurga apa  din el.

Pana cand se raceste pregatim restul ingredientelor. Curatam usturoiul si il pasam, iar cascavalul il dam pe razatoare.

Ouale le batem impreuna cu busuiocul, usturoiul, sare, piper si ghimbir intr-un castron.

Buchetelele de brocoli fierte si racite le facem piure, nu am facut foarte un piure foarte fin, l-am lasat mai cu bucati.

Amestecam cu ouale batute cu condimente si cu pesmetul.

Daca nu este scurs foarte bine, s-ar putea sa mai trebuiasca sa adaugati pesmet, trebuie sa aiba consistenta si sa putem forma din el chiftele.

Cu o lingura luam din compozitie si formam chiftele, pe care le dam prin pesmet.

Cand terminam cu toate, punem intr-o tigaie pe foc potrivit ulei la incins. Am folosit cam 0.5 litri de ulei, dar asta depinde de dimensiunea tigaii in care urmeaza sa prajim chiftelele.

Prajim chiftelele pana cand se rumenesc pe toate partile.

Se servesc cu sos de iaurt, sos de rosii, sos de sfecla rosie sau orice alt fel de sos sau mai bine langa un carnat afumat si usor prajit. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei galbeni