Chiftelute de dovlecei

de Ruxi92 in Aperitive / Garnituri, 17 Sep 2015 | 4077 vizualizari

 

Iata una dintre mancarurile mele preferate. Se fac foarte usor si sunt foarte gustoase. Enjoy! :)

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei potriviti ca marime
  • 1 ou
  • branza
  • faina cat cuprinde
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei:

Se curata si se spala foarte bine legumele, apoi se da fiecare in parte pe razatoare.

Atentie! Dupa ce sunt dati pe razatoare, dovleceii trebuie storsi foarte bine de apa.

Se adauga oul, condimentele, branza si faina si se amesteca pana cand are o consistenta groasa la fel ca smantana foarte grasa.

Se pune o tigaie cu ulei pe foc. Cand s-a incins uleiul, se pune, cu o lingura, compozitia la prajit. Cand s-au rumenit pe o parte, se intorc si se lasa pana se rumenesc si pe parte cealalta.

Se scot pe un servetel de hartie pentru a se scurge excesul de ulei.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

pentru a nu ramane crude la mijloc, chiftelutele trebuie sa fie subtiri

2

Atentie sa nu ramana compozitia apoasa pentru ca se vor lipi la prajit

3

Se pot face si la cuptor, pentru o varianta mai sanatoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Rocsi 1

17.09.2015, 20:36

Bun venit la noi

MotanLaOale 1

18.09.2015, 08:39

Ruxi92 1

22.09.2015, 11:22

Multumeeesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei