Chiftelute de dovlecei

de Ela68 in Mancaruri de legume, 21 Iun 2016 | 10455 vizualizari

 

Am facut aceste chiftelute de nenumarate ori, insa, doar acum am reusit sa le postez. Sunt delicioase si parca niciodata indeajuns. Tocmai de aceea, le putem repeta ori de cate ori avem pofta.

Le puteti servi cu sos Tzatziki

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mari
  • 1 morcov ( optional )
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 150 gr branza de capra ( sau Feta )
  • 1 legatura marar
  • sare, piper
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet pentru compozitie
  • pesmet pentru crusta
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei:

1. Curatam dovleceii de coaja, ii dam pe razatoarea cu gauri mari si persaram sare. Lasam 15 minute sa-si lase apa, apoi ii stoarcem bine si ii punem intr-un castron. 2. Adaugam peste acestia ceapa tocata marunt, usturoiul dat prin presa, branza si morcovul date prin razatoarea cu gauri mici. Apoi ouale, sarea si piperul. Nu adaugati prea multa sare, deja dovleceii au fost dati cu sare la inceput, iar branza este si ea sarata. 3. Legam compozitia cu pesmetul apoi formam chiftelutele, le dam prin pesmet si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. 4. Le coacem aproximativ 20 minute pe-o parte, apoi le intoarcem si pe partea cealalta. 5. Le puteti servi simple sau cu sos Tzatziki, calde sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei cu branza telemea