Ciorba bunicii (cu tarhon)

de mihaelar63 in Ciorbe, 29 Ian 2010 | 10667 vizualizari

 

Am preparat ciorba cu tarhon in stil ardelenesc . Noi ii spunem "ciorba bunicii" pentru ca am mancat prima data in Cojocna de unde se trage mama mea.

 

INGREDIENTE

  • 800  gr. carne porc
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 patrunjel radacina 
  • 4 linguri orez
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus
  • 200 gr smantana
  • tarhon in otet
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba bunicii (cu tarhon):

morcovii, ceapa , telina si patrunjelul ardeiul , se curata ,  se spala si se taie cuburi mici .

se calesc usor  intr-o oala in ulei , se adauga carnea taiata cuburi [care in prealabil a fost spalata ].

se pune 4l apa ,sare . cand clocoteste se adauga orezul spalat .

se fierbe cam 40 min , se controleaza daca sant fierte mai ales morcovul si carnea .

galbenusul si smantana se dilueaza cu apa calduta si se pune in oala .

se acreste cu tarhon din otet otet .

se presara patrunjel verde si piper .

TIPS-URI

1

daca doriti mai acra puneti putin otet de pe tarhon .

2

se poate prepara si cu carne de pasare , piept sau tacamuri .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba bunicii (cu tarhon)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

30.01.2010, 21:45

iubesc si respect traditia si sunt receptiva la nou si util .

Oana 1

31.01.2010, 18:46

Mihaela, am gasit tarhon proaspat la Carrefour asa ca fa tu bine si scrie reteta de tarhon in otet, stiu ca ai si o poza cu borcanul - o incadrezi la conserve. Ca vreau sa fac si eu

mihaelar63 1

31.01.2010, 21:57

ok

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel reteta