Ciorba cu coasta de porc afumata si moare de varza

de gaby_duceag in Ciorbe, 22 Ian 2014 | 7723 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o coasta afumata de porc
  • 5-6 cartofi
  • o bucata telina,
  • 1/2 pastarnac,
  • radacina patrunjel,
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • o ceapa
  • 250-300 ml moare de varza
  • 300 ml smantana 25% grasime
  • o lingurita boia de ardei iute
  • o foaie de dafin
  • putin cimbru
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • leustean
  • tarhon
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu coasta de porc afumata si moare de varza:

Fara a fi una dintre cele mai light :)) ciorbite, este, fara doar si poate :P, una dintre cele mai bune.

Transeaza coasta de porc in bucatele mici, (bucati atat cat pui la o portie de ciorba) si pune-o la fiert intr-un litru de apa. Pune vasul la foc si lasa sa dea 3-4 clocote. Arunca apa, trece bucatile de carne sub un jet de apa si pune-le iar la fiert in 4-5 l apa cu putina sare.

Adauga in apa radacinoasele curatate si tocate marunt si ceapa curatata si taiata in 4.

 Lasa sa fiarba 15-20 minute , apoi adauga ardeiul spalat si tocat cubulete si cartofii curatati, spalati si taiati cuburi, foaia de dafin.

Mai lasa sa mai fiarba 15-20 minute, adauga moarea de varza si mai lasa cateva clocote.

Adauga verdeturile spalate si tocate marunt (leustean, patrunjel, tarhon), oprind putin patrunjel pentru pus in farfurie la servire, si boiaua iute.

Smantana dilueaz-o cu ciorba fierbinte si toarn-o in oala.

Adauga cimbru atat cat iei cu doua degete, potriveste gustul de sare si piper si....gata :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu coasta de porc afumata si moare de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (32)

deyutzky 1

22.01.2014, 19:21

daca-i acra, e cea mai buna! am zis!)

Sidy 1

24.01.2014, 17:12

Tare buna mai e ciorbita asta ! Mai ales barbatilor le place ! Uneori

danakarin 1

25.01.2014, 06:13

Tare-mi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare