Ciorba cu perisoare

de Patricia Iordache in Ciorbe, 15 Mai 2013 | 41122 vizualizari

 

Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru ciorba:
  • 2.5 l apa;
  • 2 morcovi;
  • 1 pastarnac;
  • 1 ardei gras rosu;
  • 2 cepe;
  • o mana cu patrunjel tocat;
  • o mana cu leustean tocat;
  • sare;
  • piper;
  • 2 linguri pasta ardei rosu;
  • 2 linguri bulion Sultan;
  • putin ulei
  • Pentru perisoare (aproximativ 40 bucati):
  • 250 gr. pulpa de porc tocata;
  • 250 gr. carne de vita;
  • sare;
  • piper;
  • 1 ou mare;
  • 1 lingura pesmet;
  • o lingura cu patrunjel tocat marunt;
  • 2 linguri rase cu orez
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare:

Spalam legumele. Tocam marunt pastarnacul, morcovul, ardeiul gras si ceapa. Le punem la calit in putin ulei, apoi adaugam peste ele apa calda.

Acoperim si lasam sa fiarba. 

Intre timp preparam perisoarele. Amestecam carnea de porc cu cea ce vita, potrivim de sare, piper, adaugam oul, pesmetul, patrunjelul tocat marunt, ceapa (eu am tocat-o la robot) si orezul. Amestecam totul bine. 

In alt vas punem apa rece. Cu mainile umezite incepem sa modelam perisoare de forma unei nuci. Procedam asa cu toata comozitia.

Cand sunt gata toate le punem cu grija in oala in care fierb legumele. Lasam la fiert aproximativ 30 minute, apoi adaugam pasta de ardei si bulionul. mai lasam 10 minute sa fiarba si oprim focul. Adaugam leusteanul si patrunjelul tocat, punem ciorbita la racit si papam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

DIANA B 1

22.11.2013, 15:39

Pfoaaaaaaaaai , acum am oprit focul la asa bunaciune ... e mor-ta-laaaaaaaaa e prima data cand am pus orez si leustean in perisoare si le-a dat un gust si o textura de mare exceptie ; ms frumos

babi5 1

17.12.2013, 17:36

foarte buna

Rahela Velicu 1

08.10.2016, 22:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala