Ciorba cu peste afumat

de Rocsi in Ciorbe, 20 Iun 2015 | 8824 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata peste afumat
  • 1 conserva de peste in sos tomat (eu folosesc Pelicanul)
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei galben
  • 1 ardei kapia
  • 200 gr rosii decojite in suc propriu
  • 5 fire marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 4-5 crengute leustean verde
  • sare
  • piper
  • 500-600 ml bors pentru acrit
  • cativa taitei de post
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu peste afumat:

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, morcovul il decojim, il facem cubulete. Ardeiul galben si kapia, il curatam de seminte, il taiem bucati potrivite. Portionam pestele afumat. Conserva o rasturanam intr-un bol si scoatem usor oasele de la bucatile de peste. Patrunjelul, mararul il spalam, indepartam cozile si il tocam. Intr-o oala punem 4-5 litri de apa, o transferam pe foc. Adaugam bucatile de peste afumat si legumele taiate. Acoperim cu un capac, dam focul potrivit, lasam sa fiarba. Cand pestele este pe jumatate fiert, punem rosiile decojite tocate marunt, conserva de peste, sare si piper dupa gust. Dam cateva clocote, apoi acrim ciorba dupa gust, dar fierbem borsul inainte. Punem cativa taitei de post si mai lasam pe foc pana ce acestia sunt fierti. Cand este gata ciorba, o tragem de pe foc, tocam leusteanul verde si il presaram deasupra. Acoperim oala pentru 10 minute, apoi servim. Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu peste afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Micutza Luana 1

28.06.2015, 20:01

ce buna tre sa fie

Rocsi 1

29.06.2015, 20:26

Poa

Rocsi 1

29.06.2015, 20:27

Luana, daca iti place pestele, iti place si ciorbita asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare la multicooker