Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana

de alinutzika in Ciorbe, 9 Sep 2011 | 17937 vizualizari

 

Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana
In primavara am pus 12 pungi de leurda la congelator, ca sa am pt toate lunile anului, cica.....:))) Imi place foarte mult gustul leurdei, asa mai usturoiat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana
  • leurda (eu am pus o punguta de leurda congelata)
  • iaurt - cam 1 kg (depinde cata leurda aveti)
  • smantana - 200 g 
  • 2 linguri faina
  • 6 oua (in functie de numarul de persoane servite)
  • afumatura (kaiser, gusa sau doar slanina afumata)
  • ulei
  • usturoi (3-4 catei)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana:

Cum se prepara Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana

Se pune la prajit in ulei afumatura si usturoiul taiat marunt, apoi, cand afumatura e prajita,se scoate pe o farfurie si se adauga faina in oala. Se amesteca bine cu telul, sa nu faca cocoloase si se adauga smantana, apoi iaurtul. Se condimenteaza cu sare si  piper. Cand incepe sa fiarba, se adauga leurda decongelata. Daca aveti leurda proaspata, taiati-o marunt inainte si opariti-o putin, apoi adaugati-o in oala cu ciorba.

Cand leurda e fiarta, luati pe rand cate un ou, spargeti-l  si varsati continutul in oala. Aveti grija ca focul sa fie la minim. Dupa ce ati spart ouale, evitati sa amestecati in oala, pt minim 5 minute.  Cand ouale sunt gata, opriti focul.

Foarte buna ciorbica! Afumatura ii da un gust deosebit de bun!

Serviti alaturi de o paine de casa sau mamaliguta. Recomandam si supa crema de urzici

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

alinutzika 1

12.09.2011, 13:58

incearc-o la primavara, jolygina...e foarte buna (asta daca iti place si supa de salata, urzici, etc.) E din grupa lor..

mamaieelena 1

12.09.2011, 23:18

Kori 1

26.09.2011, 08:52

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecel cu rosii si scarita afumata