Paine de casa

de adela_64 in Piine, 25 Oct 2013 | 3937 vizualizari

 

De cand am descoperit aceasta reteta o fac foarte des. Poate-o sa mai incerc si altele dar asta m-a cucerit din prima !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. de faina
  • 300 ml apa
  • 300 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 lindurita sare
  • 50 g drojdie proaspata sau 2 plicuri uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se cerne faina intr-un lighean. Daca folositi drojdia uscata se amesteca pur si simplu in faina cernuta. Daca folositi drojdie proaspata faceti o maia. Se pune drojdia proaspata intr-un vas, se faramiteaza si peste ea se presara 1-2 lingurite de zahar tos. Se amesteca din cand in cand pana devine lichida. Laptele cu apa se pun intr-un vas metalic si se incalzesc. Nu fierbine ca nu mai creste painea. Din cantitatea de lichid se ia cam o jumatete de cana se amesteca cu drojdia se pun 2-3 linguri de faina, se amesteca bine, se pune un servet deasupra si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.


Dupa ce a crescut maiaua, in faina din lighean se face o gropita, se rastoarna maiaua si se incepe framantarea adaugand lichidul ramas. Dupa, se adauga sarea si uleiul. Se framanta pana nu se mai lipeste de maini. Aici e mai greu, dar merita!


Se lasa la crescut cam o ora sau pana isi dubleaza bine volumul. Se rastoarna aluatul pe o planseta presarata cu faina, se imparte dupa cum doriti si in cate parti doriti, se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se pune in cuptorul incins la 170 de grade. Dupa ce se imparte aluatul si se aseaza painea in tava se da iar la crescut cca. 30 de minute.


Se incalzeste cuptorul cu 15 min. inainte de-a baga painea in cuptor, iar pe treapta de jos se aseaza o tava in care s-a pus apa. Asa se incalzeste cuptorul cu tot cu tava cu apa. Dupa ce painea e frumos crescuta se baga in cuptor pe un alt gratar deasupra tavii cu apa. Se coace asa cca. 20-30 de minute pana incepe sa se rumeneasca. Se scoate tava cu apa, se muta mai jos tava cu painea si se continuua coacerea pana e bine rumenita.


S-o serviti cu drag !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

26.10.2013, 09:01

La favorite . Vreau si eu !!!

xana 1

28.10.2013, 22:27

nilgun 1

13.11.2013, 19:39

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine alba simpla - reteta pas cu pas