Focaccia cu busuioc, ierburi italiene, masline si rosii

de mihaelar63 in Piine, 7 Ian 2019 | 3585 vizualizari

 

  Aceasta este prima mea foccacia. Sunt atat de incantat incat abia astept sa mai prepar. Nu stiu cum am trait fara sa mananc asa ceva :D. Decizia prepararii a fost luata pe moment dupa ce am vazut o imagine cu foccacia, cu coada ochiului la TV.
  Am servit foccacia calduta cu branza buna, proaspata de burduf [ de vacuta ]de la o ferma din zona.
 

 

INGREDIENTE

  • Faina alba, faina macinis integral, drojdie, sare, zahar, apa, aluat de paine vechi ]-reteta aici : https://www.bucataras.ro/retete/paine-in-vas-roman-89236.html
  • 100 ml ulei masline infuzat cu ierburi
  • 8 rosii chery -culori diferite
  • 8 masline negre fara samburi
  • ierburi italiene uscate -rasnita
  • seminte de busuioc
  • busuioc verde
  • branza proaspata de burduf pentru servit -
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu busuioc, ierburi italiene, masline si rosii:

  1. Se foloseste pentru copt  o forma de tort cu pereti detasabili .
  2. Am procedat astfel pentru ca asa am citit si eu , dar nu era nevoie de pereti detasabili . Foccacia obtinuta se poate dezlipi usor si dintr-o tava obisnuita .
  3. Se unge fundul formei cu putin uleo de masline si se presara cu ierburi italiene si seminte de busuioc .
  4. Cu palmele  unse de ulei am luat o mana buna de aluat dospit pe care am intins-o in strat subtire pe fundul formei de copt . .
  5. Am lasat sa dospeasca cam 10 minute .
  6. Rosiile se spala si se taie jumatati . Maslinele le-am taiat rondele .
  7. Dupa ce aluatul a dospit am facut cu degetele din loc in loc gropite in aluat .
  8. Am turnat pe deasupra ulei de masline ., care aintrat in gropitele formate cu degetele .
  9. Se presara pe deasupra cu ierburi italiene, seminte de busuioc si sare .
  10. Se distribuie in mod egale pe suprafata aluatului rosiile si maslinele .
  11. Se da la cuptorul incins timp de 20 minute .
  12. Timpul de coacere depinde de cuptorul si preferintele fiecaruia.
  13. La servire am decorat cu frunzulite de busuioc verde .
  14. Noi am servit foccacia cu branza proaspata de burduf [ devacuta , de la ferma din zona } .

                                   Sa aveti pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Se foloseste pentru copt o forma de tort cu pereti detasabili .

2

Am procedat astfel pentru ca asa am citit si eu , dar nu era nevoie de pereti detasabili . Foccacia obtinuta se poate dezlipi usor si dintr-o tava obisnuita .

3

Cu proxima ocazie voi folosi mai multe rosii . Sunt delicioase in aceasta combinatie .

4

Foccacia este gustoasa ata calduta cat si rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu busuioc, ierburi italiene, masline si rosii" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine Gargarita