Ciorba de dovlecei

de Rahela Velicu in Ciorbe, 8 Iul 2021 | 3719 vizualizari

 

O ciorba de vara, usoara si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg rosii
  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • 50 ml ulei
  • fidea
  • sare
  • 1 lingura de Bors Magic
  • patrunjel/ leustean verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei:

Mai intai dam morcovii pe razatoarea cu ochiuri mari. Calim morcovul in ulei incins. 

 Adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul si mai lasam la calit 5-6 minute.

Adaugam rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari si lasam la fiert 20-25 de minute. Daca este nevoie, mai adaugam 1-2 cani de apa.

Adaugam dovlecelul curatat de coaja si taiat cuburi si fideaua si mai lasam 10 minute la fiert.  Eu am avut fidea subtire, daca folositi taietei grosi sau taietei de casa, ii puneti odata cu rosiile caci fierb mai greu.

Adaugam sare si bors, amestecam si adaugam verdeta. Stingem focul ciorbei. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecel cu lapte batut