Ciorba de fasole boabe, de post

de Adi in Ciorbe, 2 Apr 2017 | 14118 vizualizari

 

Ciorba de fasole este de departe preferata mea din categoria ciorbelor de post.
Este simpla si foarte gustoasa si perfecta pentru a fi inscrisa la „retete de post economice"

 

INGREDIENTE

  • 250 g fasole, boabe
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • tarhon
  • 400 g rosii conservate, in suc propriu
  • apa
  • 1/2 legatura leustean
  • 1/2 legatura patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe, de post:

Fasolea se spala bine in doua-trei ape, apoi se pune la hidratat in apa rece, de seara pana dimineata, la frigider.

A doua zi se scurge apa, se clatesc boabele de fasole si se pun la fiert in apa cat sa fie acoperite bine, cu un varf de lingurita cu bicarbonat de sodiu.

Se lasa sa dea in doua-trei clocote, apoi se scurge apa, se clateste fasolea cu apa calda si se pune din nou la fiert, in apa fierbinte, fara bicarbonat de data aceasta.

Se repeta procedeul inca odata, iar a treia oara se pune fasolea la fiert, definitiv in multa apa (3 l).

Ceapa se curata și se toaca solzisori, morcovul si pastarnacul se curata si se toaca in cuburi.

Se calesc legumele in ulei incins, adaugand din cand in cand, si cate putina apa si se asezoneaza cu sare si foi de dafin.

Cand fasolea este aproape fiarta, se adauga legumele, iar peste 10 minute se adauga rosiile.

Se lasa sa fiarbă pentru alte 15-20 de minute, timp in care se potriveste gustul cu sare, piper, cimbru si tarhon.

La final, cand se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul tocate marunt.

Se serveste cu muraturi, ceapa rosie, sau ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

03.04.2017, 19:01

Ciorba de fasole este si prefera mea si oricand as servi o portie!

mihaelar63 1

06.04.2017, 03:21

-Licurici- 1

06.04.2017, 08:06

Foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare de pui