Ciorba de fasole cu busuioc

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 8 Mai 2020 | 2583 vizualizari

 

   Ciorba de fasole boabe  este pe placul tuturor.  Eu o prepar cand vreau sa ma pun bine cu consortul :D  De data aceasta, ciorba a fost fara  carne , doar zeama in care a fiert ciolanul. Cu acesta am preparat ciolan cu cartofi.  Diferenta a fost data de folosirea busuiocului. Asta din prea mare viteza, credeam ca este cimbru :D  Dintr-o gresala am experimentat si degustat ciorba de fasole cu un gust inedit.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe
  • 3 l zeama in care a fiert impreuna cu ciolanul
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 bucatica praz verde
  • 1 rosie mare
  • 1 lingura pasta ardei cu telina- conserva proprie
  • 1 lingurita ardei iute tocat-conserva proprie
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingura busuioc uscat maruntit-seminte si frunze
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • bulion de rosiii -optional
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu busuioc:

  1.  Fasolea boabe se spala si se pune la fiert in apa calduta, impreuna cu bicarbonatul de sodiu .
  2.  Din momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa un clocot[ 10 minute ] .
  3. Scurgeti fasolea si o limpeziti cu apa calda .
  4. Fasolea se fierbe initial in apa cu bicarbonat de sodiu ca sa se previna indigestia si ca coaja acesteia sa se  fiarba mai repede .
  5. Acum fasolea se pune la fiert cu multa apa , impreuna cu ciolanul afumat .
  6. Nu se sareaza !!!! S-ar putea sa fie suficienta sarea eliberata de afumatura .
  7. Se curata , spala si se toaca ceapa ,rosia, ardeii si prazul .
  8.  Cand fasolea este aproape fiarta se scoate ciolanul din zeama si se aduga legumele tocate .
  9. Tot acum puneti in oala si pastele de ardei si busuiocul .
  10. Fierbeti  pana va place consistenta fasolei . Eu de data aceasta am lasat sa fie mai fiarta , mai cremoasa .
  11.  Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  12. Daca doriti gust mai acrisor , acriti cu bulion de rosii
  13. Presarati patrunjel verde pe deasupra ciorbei , la servire .
  14. Serviti ciorba de fasole boabe cu busuioc insotita de ceapa rosie .
  15.        Pofta buna !!!
  16.  

TIPS-URI

1

Fasolea se fierbe initial in apa cu bicarbonat de sodiu ca sa se previna indigestia si ca coja acesteia sa se fiarba mai repede .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Merisor 1

09.05.2020, 19:59

M-ai făcut să poftesc la o mâncare de fasole, că de mult n-am mai făcut!

Panacris 1

09.05.2020, 20:36

Da, un pic mai aromată!

dantes 1

13.05.2020, 10:12

Interesanta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole