Ciorba de miel

de oanapl in Ciorbe, 18 Mai 2021 | 3376 vizualizari

 

"retete pascale"
Pentru Paște am pregătit o ciorbă de miel care a fost delicioasă și a fost apreciată și de musafiri. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Mihaelei căreia îi mulțumesc și o pup.

 

INGREDIENTE

  • 1 cap miel
  • gâtul + câteva coaste
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ceapă albă
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 telina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri oțet de mere
  • 1 lămâie- zeama
  • 1 foaie dafin
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • piper negru măcinat
  • sare
  • leustean verde
  • pătrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel:

Cureți capul de miel și îl speli bine si îl pui la fiert în apă sărată cu oțet. Lași să dea un clocot și apoi arunci apa.
Între timp cureți, speli și toci mărunt ceapa, ardeiul morcovul și țelina.
Sotezi ușor în ulei legumele pregătite . Adaugi 2 l apă.Adaugi în oală, la fiert și capul de miel. Adaugi sare și piper după gust și lași să fiarbă până când capului de miel i se poate desface cu ușurință maxilarul și calota craniană.
Desfaci capul de miel fiert și scoți creierul și limba mielului. Feliezi limba. Acestea se vor aduga la sfarsit din nou in ciorba .

Dregi ciorba cu smântână și o acești cu zeamă de lămâie, după gust. 
La sfârșit pui leuștean și pătrunjel tocate mărunt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ied cu leustean