Ciorba de octombrie cu bunatatile toamnei

de Constelatialeu in Ciorbe, 4 Oct 2021 | 2154 vizualizari

 

Chiar daca e octombrie si frigul asta s-a grabit sa vina, gradina inca are roade. Asa ca azi mi-am propus sa dau o tura prin gradina si mi-am pus in cos niste fasole fideluta, pusa mai tarziu si cu instructiuni de genul '' daca vrei sa te faci, te faci, daca nu, nu '' si uite ca a dat rod bogat. Frunze de ceapa verde, crude si numai bune de pus in ciorba, ardei rosu, rosii cherry, morcov, pastarnac, marar si gata cu vorba, hai cu reteta. :)))))))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • cca 500 g fasole fideluta
  • 4 cepe uscate ( mai micute ca atat au vrut sa creasca)
  • 1 pastranac
  • 2 morcovi
  • 20 frunze de ceapa verde
  • 2 ardei rosii
  • o mana de rosii cherry
  • sare
  • 2 l apa
  • cca 30 ml ulei
  • marar verde
  • Pentru acrit
  • bulion de zarzare ( corcoduse prin alte zone geografice)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de octombrie cu bunatatile toamnei:

Dupa ce mi-am adunat legumele din gradina si din camara, m-am apucat sa fac ciorba. Am curatat , spalat si taiat in cubulete, morcovul, pastranacul, ardeiul, fasolica am curatat-o la capete, am scapat-o si am rupt-o in bucati mai mici. Am curatat si taiat marunt ceapa uscata, la fel si frunzele de ceapa verde. Am pus pe foc o oala, am adaugat uleiul, am lasat sa se incinga apoi am adaugat legumele, mai putin fasolea si rosiile. Am calit legumele cca 15 min, apoi am adaugat cca 2 l apa si putina sare, am lasat sa fiarba cca 15 min. Dupa ce a dat in clocot 15 min am adaugat fasolea, am redus focul la mic si am lasat sa fiarba pana ce fasolea sa fiert. Am potrivit de sare, am adaugat rosiile si bulionul de zarzare , am lasat sa fiarba tot la foc mic inca 20 min. Am stins focul si am adaugat mararul tocat. Cam asta e ciorba de Octombrie cu bunataile toamnei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de octombrie cu bunatatile toamnei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa