Ciorba de pasare, cu zeama de varza

de Ina in Ciorbe, 2 Ian 2014 | 17406 vizualizari

 

Nu-i asa ca tanjiti dupa o ciorba acra , dupa atatea mancaruri grele servite de sarbatori? Mie tare mi-a fost pofta si tocmai ce-am preparat una si-am servit o portie fierbinte.

 

INGREDIENTE

  • tacamuri de pasare ( eu am avut de la o gaina de curte )
  • un morcov
  • un pastarnac
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • un borcan de rosii in bulion ( 800 g )
  • 1,5 litri zeama de varza
  • leustean maruntit
  • 3 oua pentru dres
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pasare, cu zeama de varza:

Dupa ce curatam si transam gaina, spalam bine bucatile de carne ( eu am folosit aripile, tartita, gatul, spatele , pipota, inima  si ficatul ) si le punem la fiert in  2-3 litri cu apa cu putina sare. Spumuim de doua trei ori, apoi adaugam legumele spalate si feliate marunt. Lasam la fiert pana ce carnea se patrunde usor cu furculita. ( Gaina mea a fost cam batrana, ca a fiert vreo 2 ore :P  ) Avem grija sa completam cu apa fierbinte, daca zeama scade sub nivelul bucatelelor  de carne.

Cand carnea este fiarta, turnam rosiile maruntite , lasam sa clocoteasca 5 minute, apoi adaugam zeama de varza . Dupa inca 2-3 clocote , batem 3 oua cu un praf de sare si le turnam in fir subtire in ciorba clocotinda, amestecand usor cu o paleta. Oprim focul si presaram leusteanul maruntit. 

Punem  repede in farfurii si servim, ca miroase prea bine si  pofta  e mare  :))) 

 

TIPS-URI

1

Nr. de portii inseamna o oala de 5 litri cu ciorba.

2

In functie de cat de sarata este zeama de varza, completam sau nu gustul de sare , cu sare de bucatarie.

3

Pregatiti mai multa zeama de varza, sa nu patiti ca mine :D De buna ce este, am baut atat de multa goala, ca m-am dus si-am adus alta pentru ciorba :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pasare, cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui