Ciorba de rosii cu cartofi si leustean

de RODIMUR in Ciorbe, 30 Iul 2021 | 5266 vizualizari

 

Aveam mai multe roșii foarte coapte în casă și m-am gândit să le valorific înainte de a se strica. Soluția a fost să fac rapid din ele o ciorbă ușoară, în care să mai adaug câteva legume aflate la îndemână. A ieșit o ciorbă foarte bună acum, în vreme de caniculă, iar leușteanul i-a dat un gust special...
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 roșii coapte
  • 4 cartofi roz
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 felie de țelină
  • 1 ceapă galbenă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de leuștean
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii cu cartofi si leustean:

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc, de asemenea, cu ceapa și usturoiul, până ce scade puțin lichidul.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oală, când rădăcinoasele sunt fierte pe jumătate.

După două-trei clocote se adaugă în oală legumele călite și se mai lasă încă 5-6 minute, la foc iute.

Între timp se alege leușteanul se spală și se toacă mărunt.

Se condimentează ciorba cu sare și piper, se presară leușteanul tocat mărunt, se pune capacul și apoi se ia oala de pe foc.

Ciorba se lasă să se odihnească timp de 10 minute, înainte de servire.

 

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz care nu se sfărâmă la fiert, își păstrează forma.

2

Nu prăjiți tare ceapa, doar căliți-o ușor, la foc mic și în ulei suficient, ca să nu devină amară.

3

Lăsați ciorba să se odihnească timp de 10 minute, înainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii cu cartofi si leustean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda cu ochi romanesc