Ciorba de salata verde, ciuperci si codita de purcel afumata, cu smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 13 Dec 2021 | 3164 vizualizari

 

 Daca-i bal, bal sa fie.  O ciorba de salata, asa goala nu prea merge. Numai bine si-a bagat coada purcelul in ea. Sa fie si mai fashion si trendy-mandy am mai pus ciuperci. Are de toate si este pe placul meu !!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 codite afumate de purcel.-aprox 500 gr
  • 3 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei rosu gras -mic
  • 1 ardei galben gras - mic
  • 1 salata verde
  • 1 borcan ciuperci feliate-400 gr
  • 1 pahar smantana grasa
  • 3 linguri otet mere sau zeama lamaie
  • sare
  • piper negru macinat
  • 4 linguri orez -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde, ciuperci si codita de purcel afumata, cu smantana:

  1.  Codita de purcel se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert .
  2. Ceapa, ardeii, patrunjelul,usturoiul si morcovii se curata, se spala si se taie cubulete.
  3.  Legumele pregatite se soteaza putin in ulei .
  4. Se toarna deasupra codita si zeama in care a fiert pe jumatate .
  5.  Lasati sa fiarba pana cand carnea si legumele sunt patrunse .
  6. Mie imi place carnea sa fie bine fiarta dar legumele sa fie a la dente .
  7. Gustati si sarati daca este nevoie .
  8. Ciupercile feliate se scurg de lichidul din borcan , se limpezesc si se introduc in zeama care fierbe .
  9.  La sfarsitul fierberii smantana se  dilueaza cu  zeama calda si se introduce in oala [ asa nu va face cocoloase ] .
  10.  Acriti cu otet de mere sau zeama de lamaie .
  11. Condimentati cu piper negru macinat .
  12. La sfarsit se pune salata verde taiata sau rupta marunt .
  13. Imi place sa pun salata ultima data ca sa-si pastreze culoarea frumoasa si principiile nutritive .
  14.  Nu uitati sa puneti in fiecare farfurie , la servire , cate o bucata de codita !!!!
  15.   Serviti aceasta bunatate de ciorba cu ardei iuti , ridichi , praz , ceapa verde sau rosie .
  16.  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Imi place sa pun salata ultima data ca sa-si pastreze culoarea frumoasa si principiile nutritive .

2

Daca doriti o ciorba mai consistenta se poate pune orez , cartofi , sau linte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde, ciuperci si codita de purcel afumata, cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde