Ciorba radauteana

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 27 Ian 2016 | 11131 vizualizari

 

Va prezint o ciorba asemanatoarea cu cea de burta, dar cu carne de pui.
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la JamilaCuisine.

 

INGREDIENTE

  • doua pulpe intregi de pui;
  • o jumatate de piept de pui;
  • 2-3 l apa;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o radacina de patrunjel;
  • o tija de apio;
  • un ardei kapia;
  • doua foi de dafin;
  • 5-6 boabe de piper negru;
  • sare (dupa gust);
  • 300 g smantana;
  • 4 galbenusuri;
  • 3-4 linguri otet (dupa gust);
  • 4 catei de usturoi;
  • o legatura de patrunjel.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel (curatate de coaja si spalate), tija de apio (spalata si taiata in doua), ardeiul kapia (curatat de seminte, spalat si taiat in doua), foile de dafin, piperul si putina sare.

Cand s-au fiert legumele si carnea, acestea se scot din oala.

Ciorba se strecoara si se pune la loc in oala (care, eventual, se spala).

Legumele se arunca (sau se paseaza si se pun in oala, in functie de preferinte), cu exceptia morcovului care se taie bucatele pentru a se adauga inapoi in ciorba.

Se spala si se toaca patrunjelul.

Se curata usturoiul si se piseaza.

Carnea se dezoseaza dupa ce s-a racorit putin si se rupe in bucati mai mici.

Intr-un castron se amesteca smantana cu galbenusurile si cu putin sare, dupa care se toarna, pe rand, 2-3 polonice de supa fierbinte si se amesteca. Se adauga compozitia peste ciorba din oala impreuna cu carnea, morcovul, otetul (dupa gust), usturoiul si patrunjelul. Oala cu ciorba se pune la foc mic pentru a ajunge la punctul de fierbere, apoi este gata. Se potriveste de sare la final.

Se serveste fierbinte alaturi de ardei iute si de putina smantana.

Daca vi se pare ca a ramas prea putina zeama dupa fierberea carnii si a legumelor, dupa ce acestea se scot si se strecoara ciorba, se mai poate adauga apa si se pune ciorba la foc pentru a da in clocote.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

RuxyRux 1

31.01.2016, 20:29

Arata extraordinar...si eu prepar ciorbe de acest gen asemanatoare cu ciorba de burta...chiar si seamana la gust!

Zamfira 1

02.02.2016, 11:37

Xandrinne 1

30.04.2016, 08:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana