Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 8 Feb 2021 | 4237 vizualizari

 

  Cam la doua saptamani imi place sa prepar o supa limpede de vacuta cu legume. O parte din zeama o folosesc la supa cu galuste sau taitei. A doua zi cealalta parte de zeama o folosesc ca baza pentru o alta ciorba. Rapid si practic !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vacuta fiarta in supa
  • 200 gr mazare verde -congelata
  • 200 gr fasole verde -congelata
  • 200 gr conopida -congelata
  • 200 gr varza de Bruxelles-congelata
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 2 l supa clara de vacuta cu legume
  • 10 cm praz
  • 1 gogosar
  • 2 rosii
  • 2 morcovi -fierti din supa
  • 2 cartofi fierti din supa
  • 1 patrunjel radacina -fiert din supa
  • 1 frunza dafin verde
  • telina verde
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna:

  1. Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati.
  2. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute .
  3. Adaugati foaia de dafin. Ca sa obtineti gustul maxim din foaia de dafin verde, trebuie sa o indoiti dar nu sa o rupeti de tot.
  4. Turnati deasupra zeama limpede de carne si legume.
  5. Cand ajunge in punctul de fierbere, se pun legumele congelate  [ce au fost dezghetate la temperatura camerei ].
  6. Carnea de vacuta se pune in zeama taiata cubulete.
  7. Lasati sa dea un clocot, cam 10 minute si adaugati legumele fierte  [ cartof, morcov, patrunjel ], taiate cubulete.
  8. Piperati si puneti telina verde pentru prospetime si decor.
  9. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  10. Puneti alaturi de ciorbita de vacuta, ceapa, ardei iute, ridichi.
  11. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Ca sa obtineti gustul maxim din foaia de dafin verde, trebuie sa o indoiti dar nu sa o rupeti de tot .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de caprioara