Citrus tarts

de Julie in Prajituri, 17 Dec 2010 | 3800 vizualizari

 

Minitarte pline de savoare.
Incantati-va papilele gustative cu arome vibrante de lamaie si portocala.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 g unt,
  • 2 galbenusuri,
  • 100 g zahar pudra,
  • coaja rasa de lamaie, 
  • 2 linguri lapte,
  • 250 g faina
  • Crema de citrice:
  • 2 lamai,
  • 1 portocala,
  • 250 g zahar,
  • 4 oua,
  • 2 linguri faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Citrus tarts:

Aluatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, untul moale si aina.  Aluatul nu se framanta prea mult pentru a ramane fraged.Se pune in folie alimentara si se da la rece pentru 20-30 minute.

Crema:

Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, zeama de la citrice si coaja acestora data pe razatoare.

Asamblarea:

Se ung formele de tarte cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se garnisesc cu aluat ,apoi se umplu cu crema de citrice. Se coc in cuptorul deja incalzit, pentru 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca ,se scot din forme si se decoreza cu ciocolata topita sau frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Citrus tarts" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema