Ciulama de hribi

de oanapl in Mancaruri de legume, 31 Mai 2019 | 2977 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"
Pentru aceasta reteta delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Adina (Mitinita), careia ii multumesc si o pup.

 

INGREDIENTE

  • 400 g hribi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 3-4 lg ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de hribi:

Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile ciupercile; daca se inverzeau cateii de usturoi, ciupercile nu ar fi fost comestibile).
Incingi uleiul intr-o tigaie si adaugi ceapa tocată mărunt si usturoiul pisat. Lasi pana se inmoaie ceapa si adaugi hribii taiati felii si lasi sa se caleasca cateva minute impreuna.

Adaugi smantana, potrivesti la gust de sare si piper si mai lasi la foc mic inca 2-3 minute.

Servesti ciulamaua cu mamaliguta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de hribi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi